Geschiedenis

De eerste generatie
In 1858 werd Petrus (Piet) Schulte in Voorhout geboren. Hij werd hoefsmid van beroep en trouwde met Catharina Westerhoven.
In 1888 Trok Piet Schulte te voet naar Kwintsheul waar hij aan de Lange Wateringkade 2 zijn smederij vestigde.
Piet en Catharina kregen 4 zonen, namelijk Pieter, Piet, Bernardus en Jan. Pieter overleed al op 16 jarige leeftijd. Piet werd tuinder in ’s Gravenzande. Bernardus en Jan namen de smederij van hun vader over.
Jan ging al snel de kassenbouw in en Bernard nam de smederij alleen in beheer.

De tweede generatie
De smederij heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd, want er waren niet alleen klanten uit het Westland maar ook uit Maasland, Vlaardingen en Schiedam.
Bernard Schulte werd geboren op 4 december 1897 in Kwintsheul en touwde in 1921 met Maria Petronella Verburg.
Het echtpaar kreeg 11 kinderen, zes zonen en vijf dochters. Als derde zoon uit dit huwelijk werd Wim Schulte geboren. Hij zal samen met zijn jongere broer Aad de derde generatie van de familie Schulte worden die in de hoefsmederij zou gaan werken.

De derde generatie
Toen de paarden steeds meer door motorvoertuigen werden vervangen moest er iets veranderen in het bedrijf, in 1962 werd dan ook bij de gemeente aanvraag gedaan voor een benzinepomp.
Het heeft 12 jaar geduurd tot er uiteindelijk gebouwd mocht worden.
Toen Bernard in 1964 bij een verkeerongeluk overleed is de smederij overgenomen door Wim en Aad Schulte.
Aad deed vooral het hoefsmidwerk en Wim hield zich meer bezig met reparaties aan voertuigen en landbouwmachines.
In 1974 werden dan eindelijk de eerste pompen aangelegd en daarmee was de benzinepomp een feit.
Wim Schulte trouwde in 1960 met Annie Groenewegen. Zij kregen vijf zonen namelijk Ben, Aad, René, Rob en Wilfred.
Van jongsaf hielpen de jongens bij hun vader in de zaak zowel in de garage als bij de pomp.
Uiteindelijk is René in 1985, toen hij zijn opleiding had afgerond, fulltime bij zijn vader gaan werken.
In 1989 heeft hij samen met zijn vader de firma “Quickservice bedrijf Schulte” opgericht.
Sinds 1996 is René Schulte degene die het roer in handen heeft.

De vierde generatie
Nadat het station in 1998 vanwege nieuwe milieuwetten herbouwd moest worden, is Wim Schulte na een lange carrière op 73 jarige leeftijd gestopt met de werkzaamheden die hij voor de zaak deed.
Tijdens de bouwwerkzaamheden is er geen dag geweest dat er geen benzine verkocht kon worden. Zoals velen zich nog kunnen herinneren heeft er een noodstation gestaan tijdens de bouwwerkzaamheden.
Vergeleken met de oude situatie werd er veel veranderd.
Zo is er een Carwash, een Jetwash en een ruime shop gekomen.
In totaal kwamen er 31 slangen te hangen en werd er meer dan een kilometer aan leidingen aangelegd om u te voorzien van brandstof.

2003
Op 20 februari 2003 overlijdt Wim Schulte, oprichter van het tankstation, hij werd met paard en wagen van zijn geboorteplek en uiteindelijk zijn laatste woonstek de Westerheul via het tankstation naar zijn laatste rustplaats gebracht op de begraafplaats van de St Andreaskerk te Kwintsheul.

2004
In juli van dit jaar werd het 30 jarig jubileum van het bedrijf als tankstation groots gevierd, waaronder door middel van diverse acties, zie ook fotolink
Eind 2004 werd het tijd voor een uitbreiding, aangezien het vaak druk was bij de wasgelegenheden werd er besloten om nog twee wasboxen bij te bouwen.

2005
In dit jaar verdwijnt, door wijzigingen in de wet, het LPG gas van het station.
Na zeven jaar werd de verouderde langzame rollover met borstels vervangen door een kwalitatief betere en een snellere machine met het Softecs-concept. Deze staat garant voor een perfecte wasbehandeling van uw auto.

2008
Na 10 jaar is een groot deel van het station toe aan een vernieuwing en een grote opknap beurt.
Er werd ruim 50m2 aan de achterzijde van het gebouw aangebouwd, het beneden gelegen kantoor en kantine zijn verplaatst naar de bovenverdieping wat voorheen magazijn was. Het magazijn werd verplaats naar het nieuw aangebouwde gedeelte. De shop werd vergroot van +/- 40m2 naar 100m2 in een moderne eigentijdse shop, met daarin een Bakery voor een lekker belegd broodje en of een warme hap. Ook werden er diverse koelingen geplaatst.
Er werd een grote bloemenhoek gerealiseerd waar we dagverse bloemen verkopen.
Op het achterterrein zijn nu totaal drie overdekte wasboxen te vinden waar men de auto, motor, caravan of fiets grondig kan wassen. In de voorste wasbox is een verhoogd bordes gemaakt special voor caravans en bestelwagens. Daarnaast hangen er automaten met daarin cockpit/ruiten- en droogdoekjes, en een mattenreiniger geplaatst. Deze zuigt de matten schoon, reinigt ze met water en daarna worden ze gedroogd.